Lavendel beter dan antidepressivum

Een grootschalig onderzoek onder 539 patiënten door wetenschappers in Wenen heeft aangetoond middels de Hamilton depressieschaal dat patiënten die een dosis Lavendelolie kregen toegediend, een opmerkelijke daling weergaven op deze schaal.

Lavendel beter dan antidepressivum

Voor het groeiende aantal geestesziekten dat wordt geïdentificeerd, levert de medische industrie een passend medicijn. Veel energieke kinderen hebben de diagnose ADHD gekregen. Afgezien van de belangrijke vraag of deze kinderen echt 'ziek' zijn, wellicht hooggevoelig of hoogbegaafd zijn of gewoon veel energie hebben, de maatschappij lijkt geen ruimte meer te hebben voor dergelijke levendige kids en daarom moeten ze worden gekalmeerd. Het aantal kinderen dat daarmee op jonge leeftijd aan de Ritalin en andere chemische pillen is en afstompt, is ronduit schrijnend en zorgwekkend.

Ook u kent waarschijnlijk wel iemand die medicijnen gebruikt tegen depressie, psychose, manie of een andere mentale toestand. Iemand in mijn intieme kring loopt al zeven jaar bij GGZ en kreeg daar de diagnose bipolair en manisch, met bijbehorende medicatie, maar nu ik me in hoogbegaafdheid aan het verdiepen ben, vraag ik me af of dat niet een betere diagnose is... De bijwerkingen van medicatie als Litium is vaak zeer intens, zoals trillende handen, een metaalsmaak in de mond, maag- en darmklachten en gewichtstoename. Een beter alternatief zou dus zeer welkom zijn.

Een grootschalig onderzoek onder 539 patiënten door wetenschappers in Wenen heeft aangetoond middels de Hamilton depressieschaal dat patiënten die een dosis Lavendelolie kregen toegediend, een opmerkelijke daling weergaven op deze schaal. De werking van Lavendelolie was sterker dan paroxetine oftewel Seroxat en de bijwerkingen aanzienlijk minder. Meer over deze publicatie: http://www.ggznieuws.nl/home/lavendel-beter-dan-antidepressiva/

Een mooie, paarse, heerlijk geurende bloem die op subtiele wijze helpt om geestelijk meer in balans te komen. Hoeveel mooier kan het worden?

Lavendelolie met therapeutische graad: https://www.blizwellness.com/nl/doterra-lavendel-essentiele-olie.html

Geplaatst op woensdag 11 april 2018.

Over Bliz Wellness

Dit bericht is geschreven door Bliz Wellness. Het bedrijf valt onder webshop uit Bussum. Trefwoorden van Bliz Wellness uit Bussum : Gezondheid/schoonheid, beauty, persoonlijke verzorging, alternatieve en holistische gezondheidsdienst, webshop, gezondheid, waterfiltering, essentiële oliën, aroma accessoires, aromatherapie, etherische oliën, wellness, doterra, natuurlijke gezondheid.

Lees meer over Bliz Wellness.